ΑΡΧΙΚΗ arrow Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Λίγα λόγια για εμάς

Η HELLENIC ORGANIC FOOD G.P δημιουργήθηκε το 2012 στην Καλαμάτα και ένωσε τα κοινά ενδιαφέροντα των ανθρώπων που αγαπούν την φυσική καλλιέργεια της ελιάς, χωρίς χημικά,  με αποτέλεσμα να παραχθεί ένα υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο, με σκοπό την διακίνηση του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

koroni

ΚΟΡΩΝΗ

Ερχόμενοι πιο κοντά στην φύση και καλλιεργώντας οι ίδιοι την ελιά πήραμε την απόφαση να υλοποιήσουμε το βασικό μας στόχο.
Φτάνοντας έτσι στην παραδοσιακή μορφή καλλιέργειας και στην εξαγωγή του τελικού προϊόντος που είναι ο χυμός της ελιάς.

Πιστεύουμε ότι ο χυμός ελιάς πρέπει να φτάνει χωρίς παρεμβάσεις στις ιδιότητες του σε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη, Οι γνώσεις μας για το ελαιόλαδο, δεδομένου ότι είμαστε  επίσης παραγωγοί, μας βοηθά να θέσουμε  υψηλά πρότυπα ποιότητας για ένα προϊόν που παράγεται στην περιοχή μας και θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

tank 7

Η HELLENIC ORGANIC FOOD με βαθιά γνώση στο ελαιόλαδο  παράγει και τυποποιεί τον χυμό ελιάς σε γυάλινα σκούρα  πράσινα μπουκάλια UVAG , και σε λευκοσιδηρά  δοχεία όλων των διαστάσεων  θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κρατήσει ανέπαφο το προϊόν  μέχρι το πιάτο του καταναλωτή, από τον επηρεασμό του περιβάλλοντος.
Εγγυούμαστε ότι το προϊόν είναι πάντα φρέσκο, παραμένει στην αρχική του κατάσταση  σε γεύση, άρωμα, και οργανοληπτικά συστατικά,  μέχρι την ημερομηνία λήξης του,
αφού απομονώνουμε  σε μέγιστο βαθμό τους εξωτερικούς επηρεασμούς του προϊόντος.

Προσπαθώντας να είμαστε ανταγωνιστικοί, έχουμε αναπτύξει συνεργασίες και επαφές και με άλλους  παραγωγούς που  η σοδειά τους διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα και είναι σύμφωνη  με την ποιότητα των δικών μας στάνταρ.


Ξεπερνώντας τους μεσάζοντες, δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να είμαστε  πολύ ανταγωνιστικοί  στην αγορά του ελαιολάδου, και να προσφέρουμε  ένα ποιοτικό προϊόν σε μια δελεαστική τιμή.

Μπορούμε να εγγυηθούμε την απρόσκοπτη  τροφοδοσία της επιχείρησης σας σε οποιαδήποτε ποσότητα.

Όραμα μας είναι να κάνετε τα προιοντα μας την πρώτη σας επιλογή και να μας κατατάξετε στις σταθερές αξίες της επιχείρησης σας, η συνεργασία μαζί μας έκτος από εμπορική είναι και οι διαπροσωπικές σχέσεις εμπιστοσύνης, που κάνουν το περιβάλλον συνεργασίας πολύ απλό.

Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι ο συνδυασμός άριστης ποιότητας σε πραγματική χαμηλή τιμή  προσφέροντας ασυναγώνιστη αξία.


Εξάγουμε σε χωρες τις Ευρώπης  Πολωνία, Αυστρία, αλλα και του υπόλοιπου κόσμου  όπως είναι η Κορέα , Ταιβάν, Αυστραλία, Κένυα, με ολους τους συνεργάτες,  δημιουργούμε  αποκλειστικές συνεργασίες με σκοπό την μεγαλύτερη διείσδυση   στις αγορές.

olives tree


Τα προιοντα που παράγουμε είναι:


Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας


Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό χαμηλής οξύτητας


Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο  ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ χαμηλής οξύτητας


Ελιές Καλαμών σε όλα τα μεγέθη μέσα σε κόκκινο ξύδι ελαιόλαδο και αρωματικά φυτά


Πατέ Ελιάς Καλαμών

machine standardization


Κάποιοι ονόμασαν το ελαιόλαδο θειο δώρο και άλλοι << υγρό χρυσό>> εξαιτίας του χρώματος του.

Σύμφωνα με τον Ιπποκράτειο Κώδικα αναφέρονται σε αυτό πάνω από 60 ιατρικές χρήσεις (Ο Ιπποκράτης σύστηνε επίσης τη χρήση του προϊόντος αυτού για χρόνιους πυρετούς, αποστήματα, πληγές, καθώς και για την υγιεινή του στόματος και των ματιών. Το έλαιο της αγριελιάς ήταν βέβαια αυτό που θεωρήθηκε θεραπευτικό για την ιατρική.)

olive-garden


olives centuries 2

Είμαστε ιδιοκτήτες ελαιώνων, που έχουν έρθει στην κατοχή μας από τους προπαππούδες μας σε βάθος 400 χρόνων , μπολιασμένα εδώ και εκατοντάδες έτη από αγριελιές με την ποικιλία κωρονείκη καθώς και νέα φυτεμένα δέντρα από την εν λόγο ποικιλία.

Οι ελιές μεγαλώνουν πάντα με φυσικό τρόπο και αγάπη, και είναι μη αρδευόμενες. Μοναδική περιποίηση αυτών το κλάδεμα και το κόψιμο των χόρτων με καταστροφέα διότι το όργωμα στης ελιές καταστρέφει τις υπόριζες, που είναι λίγο κάτω από την επιφάνεια.

Η κεντρική μας ιδέα είναι το «Όχι χημικά». Δεν μας ενδιαφέρει τίποτε αλλο στο ελαιόλαδο παρά μόνο η ποιότητα του. Έτσι, το λάδι μας είναι ίσως από τα καλύτερα ελαιόλαδα στον κόσμο, σε οργανοληπτικά συστατικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Οι ελαιώνες μας βρίσκονται στην Καλαμάτα και στον κόλπο της ευρύτερης περιοχής της Κορώνης που είναι παραλιακή πόλη του Νομού Μεσσηνίας. Απέχει 52 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την Καλαμάτα με την πλειοψηφία τους ώριμα δέντρα εκατοντάδων ετών αλλά και νεαρά της ποικιλίας κορωνείκης .


Αναπτύσσονται παραδοσιακά στην περιοχή των προγόνων μας , (τίποτε δεν είναι τυχαίο που μια ποικιλία ολόκληρη πήρε το ονομάτης από την μικρή παραθαλάσσια πόλη) το μικροκλίμα που δημιουργείτε στην περιοχή με το θαλασσινή αύρα να διαπερνά τους ελαιώνες μας και τις απαλές βροχοπτώσεις δημιουργούν το μαγικό και ιδανικό τοπίο για την κατάλληλη ανάπτυξη της ελιάς
Οι ελιές συλλέγονται με τα χέρια (χωρίς καταπόνηση ) και το ελαιόλαδο παράγεται εν ψυχρώ, σε θερμοκρασία κάτω των 27 βαθμών Κελσίου.

Η διαδικασία  τυποποίησης γίνεται σε αυτόματη μηχανή ανοξείδωτου χάλυβα δυναμικότητας 1500 φιαλών /ώρα και η φύλαξη του ελαιολάδου γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές,  όλη  η μονάδα είναι πιστοποιημένη   με  ISO-HACCP 22000:2005
Για τα βιολογικά προιοντα πιστοποιούμαστε από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ.
Ενώ για τα Προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) από τον  Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.), με διακριτικό τίτλο AGROCERT

Η οξύτητα του, κατά μέσο όρο είναι  0,3% , τα χαμηλά επίπεδα των Κ232, Κ270 , ο πλούτος του σε πολυφαινόλες, (Σημειώνεται ότι οι ουσίες Ελαιοκανθάλη και Ελαιασίνη διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση και σε αυτές έχουν αποδωθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες),

(Ανάλυση ελαιολάδου από το πανεπιστήμιο Αθηνών στην καρτέλα ΝΕΑ)

και βιταμίνη Ε, με φρουτώδες άρωμα και ελαφριά πικάντικη γεύση,  το καθιστούν όχι απλά ένα συνηθισμένο ελαιόλαδο, αλλά, ένα φυτικό συμπλήρωμα το οποίο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία μας.
Με αποτέλεσμα, να είναι ένα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόν.

koroni-messinia

Η Κορώνη σε Βενετικό χάρτη του 1686

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο!
Λίστα επιθυμιών

Προϊόντα που έχω δει

Silver Metal Koronida
High Phenolic EVOO Olympia
Δωρεάν Μεταφορικά
Παραγγελία Μεγάλων Ποσοτήτων
Επιχειρηματικές Συνεργασίες
Ενημερωτικά Δελτία
Πιστοποιήσεις
Rapid ssl
Logos