ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΛΙΕΣ & ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ arrow Ελαιόλαδο και υγεία

Ελαιόλαδο και υγεία

oliveoil_health

Όπως λένε όλοι οι γιατροί, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και ο σημαντικότερος παράγοντας για μια υγιεινή ζωή.

Ας μιλήσουμε όσο πιο απλά μπορούμε, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε ειδικές ορολογίες και τονίζοντας τα σημαντικότερα θέματα στην σχέση ελαιόλαδου - υγείας:

olive oil health2

1. Πολλές αρρώστιες προκαλούνται από την ανεξέλεγκτη λήψη φαγητού και ειδικότερα φαγητού που περιέχει υπερβολικά κεκορεσμένα λιπαρά οξέα (ζωικά λίπη), που έχουν ως αποτέλεσμα την αρτηριοσκλήρυνση και τις καρδιοαγγειακές παθήσεις. Ιατρικές έρευνες απέδειξαν ότι οι μεσογειακές χώρες και ειδικότερα η Ελλάδα, όπου η κατανάλωση ελαιόλαδου είναι υψηλή, έχει τα λιγότερα καρδιοαγγειακά περιστατικά από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Μειώνοντας την κατανάλωση ζωικού λίπους και αυξάνοντας το ελαιόλαδο στην δίαιτα μας, επιτυγχάνουμε ένα ιδανικό συνδυασμό για την πρόληψη θανάσιμων ασθενειών, όπως αρτηριοσκλήρυνση και καρδιακά επεισόδια.

2. Πρόσφατες ιατρικές έρευνες απέδειξαν ότι το ελαιόλαδο είναι ιδανικό για τις ανάγκες του ανθρώπινου σώματος, αφού δημιουργεί ένα φυσικό δεσμό στα υγρά τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό της πέτρας στη χολή και έτσι απαλύνει τον πόνο και την ενόχληση στην περιοχή της χολής.

3. Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο υποφέρουν από στομαχικά προβλήματα και σχετικές ασθένειες. Μια πολύ σοβαρή πάθηση είναι το έλκος του στομάχου. Όπως είναι γνωστό, η χρήση του ελαιόλαδου στην διατροφή είναι ένας ωφέλιμος παράγοντας στην λειτουργία του πεπτικού συστήματος, αφού το ελαιόλαδο κρατάει σε χαμηλά ποσοστά το HCI? στο στομάχι μας. Έτσι, το ελαιόλαδο βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Είναι επίσης αποδεδειγμένο ότι η κατανάλωση ελαιόλαδου στην διατροφή βοηθάει:


olive oil health3


A. Στην καλή ισορροπία του ανθρώπινου μεταβολισμού, στην σωστή ανάπτυξη του σώματος και των οστών.

Β. Στην επάρκεια Βιταμίνης Ε για το σώμα.

Το ελαιόλαδο μας βοηθάει να είμαστε υγιείς κάνοντας τη ζωή μας ευχάριστη
Το ελαιόλαδο στη ζωή μας Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ, καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Καρδιολογίας

Μεταξύ άλλων…….
Το επιστημονικό ερώτημα που ετέθη ύστερα από την παρατήρηση ότι το λάδι ωφελεί την καρδιά είναι με ποιον τρόπο την ωφελεί.
Σειρά πειραματικών μελετών έδειξε ότι ένα συστατικό του λαδιού, που περιέχεται τόσο στα φύλλα της ελιάς όσο και στον πυρήνα της και ονομάζεται ελαιβροπαΐνη ή ελαιοπαΐνη, ελαττώνει τη χοληστερίνη κατά 30-40% και με μια σειρά ενδοκυττάριων μηχανισμών που ενεργούν, αυξάνει την αντίσταση του καρδιακού κυττάρου στην ισχαιμία.


Το φαινόμενο αυτό επιστημονικά λέγεται Preconditioning, δηλαδή προστασία του μυοκαρδίου κατά της ισχαιμίας και του εμφράγματος.
Έτσι οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι τα πειραματόζωα που έπαιρναν 30-40 mg ελαιοπαΐνη στην τροφή τους, όταν τους προκαλούσαν πειραματικά έμφραγμα, η έκταση του εμφράγματος ήταν κατά 30-40% μικρότερη συγκριτικά με τα πειραματόζωα που δεν έπαιρναν ελαιοπαΐνη. Τι συμβαίνει όμως με τον άνθρωπο; Πόση θα είναι η ενδεδειγμένη δόση ελαιοπαΐνης που θα δώσει τα ίδια αποτελέσματα;


Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και η απάντηση ελπίζω σύντομα να δοθεί. Η πρακτική εφαρμογή στην κλινική πράξη όλων των ευρημάτων της συγκεκριμένης έρευνας είναι ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να παίρνει ορισμένη ποσότητα ελαιοπαΐνης, η οποία αφ' ενός θα του ελαττώνει την κακή χοληστερίνη και έτσι θα προφυλάσσονται οι αρτηρίες του από αθηροσκλήρωση και αφ' ετέρου, εάν πάθει έμφραγμα, τότε η βλάβη στην καρδιά που θα προκληθεί θα είναι σαφώς μικρότερη κατά 30-40%.

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο!
Λίστα επιθυμιών

Προϊόντα που έχω δει

Silver Metal Koronida
High Phenolic EVOO Olympia
Δωρεάν Μεταφορικά
Παραγγελία Μεγάλων Ποσοτήτων
Επιχειρηματικές Συνεργασίες
Ενημερωτικά Δελτία
Πιστοποιήσεις
Rapid ssl
Logos